Bloesem remedies

Bloesemremedies zijn vloeibare, verdunde preparaten die een duidelijke energetische stempel dragen van een bepaalde bloem. Deze remedies worden ingezet om de gezondheid in brede zin helpen te verbeteren en waar lichaam en geest niet gescheiden worden. Omdat zij geen materieel bestanddeel bevatten, zijn ze geen chemische middelen of medicijnen. Ze werken ook niet zoals een chemisch medicijn. Het unieke van bloesemremedies is dat ze je bij de hand nemen, je inzichten helpen te geven en je uit je comfort zone laten komen, op een heel natuurlijke en ongedwongen wijze. Bloesemremedies kunnen je ondersteunen om juist die hardnekkige patronen te doorbreken waarvan je dacht dat ze nu eenmaal bij je hoorden.

De bloesemtherapie is een zeer verfijnde natuurlijke geneeswijze. Bloesemremedies zijn energetische remedies, waarbij gebruik gemaakt wordt van de levensenergie van de plant of bloem. De remedies worden o.a. gebruikt voor gemoedstoestanden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Elke bloem heeft zijn eigen unieke kenmerken en werkingsgebieden op mens en dier.

“Heeft u het gevoel altijd maar ‘aan’ te staan? Bent u een streber? Vindt u het moeilijk om taken uit handen te geven? Ervaart u mede hierdoor een constante druk(te) en stress? Dan is ‘Black eyed Susan’ een heel goed middel dat u helpt om een tandje terug te schakelen en meer innerlijke rust te ervaren ”

Ik werk met de Australian Bush Flower Essences ® als basis voor mijn preparaten. Het heeft een groot assortiment en is daarom ondersteunend op veel gebieden (angsten, energetische blokkades, emotionele disbalansen, maar ook fysieke ongemakken) die te maken kunnen hebben met het ontstaan of in stand houden van eventueel andere klachten.

Bloesemremedies kunnen ondersteunend zijn bij:
– Spirituele ontwikkeling
– Loslaten van patronen en neigingen die u niet (meer) dienen
– Emotioneel evenwicht en innerlijke rust
– Inzicht verkrijgen in, en transformeren van problemen
– Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht

De remedies zijn 100% veilig. Ze werken op het energetische lichaam. Het energetische lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromingen in het fysieke lichaam, inclusief de plaatsen waar deze energiestromingen plaatsvinden (aura, chakra’s, meridianen etc.). De preparaten bevatten dus geen materiële bestanddelen van de plant of bloem.

N.B. Bloesemtherapie is echter geen vervanging voor reguliere hulp. Het kan wel ingezet worden ter aanvulling van reguliere therapie, en overleg met een behandelend arts of specialist is altijd mogelijk.